Skip to main content

Adó 1% – Támogassa az evangélikus óvodákat és iskolákat!

  • Képaláírás szövege: A képaláírás szövege...

Az evangélikus nevelési-oktatási intézmények és fenntartóik célja, hogy korszerű, széles körű pedagógiai-szakmai támogatást nyújtsanak. Munkájukban a szakmai és emberi igényesség, az evangélikus értékrend jelenti a mércét. Az adó civil 1%-ának felajánlásával alapítványaikon keresztül bárki támogatást nyújthat küldetésükhöz. Az evangélikus iskolák mindennapjairól Daróczi Csaba, a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Iskola és AMI pedagógusa mesél.

„Egy evangélikus iskola sokkal elfogadóbb – ez nyilván a pedagógusokon is múlik –, de én úgy gondolom, hogy a mi iskolánkban nagyon sok olyan „tékozló fiú” van, akit már esetleg egy állami iskolából rég eltanácsoltak volna, és azért nálunk mindig, mindig, mindig megkapják az utolsó esélyt. Talán ez példaértékű, hogy itt megpróbáljuk fölkarolni őket, a legelesettebbeket is, a legrosszabbakat is próbáljuk egy kicsit jó irányba terelni.

Ha a gyerekekben föl tudod kelteni az érdeklődést valami iránt – bármi olyan, ami az épülésükre, gazdagodásukra szolgál –, azt én már sikernek élem meg. És ha elindul valami irányába, legyen az akár egy nagyon pici mozzanat is, akkor, én úgy gondolom, már sikert értem el.

A keresztény szellem közvetítése és azok az értékek, amiket a kereszténység közvetít – szerintem az nagyon fontos, hogy ez megjelenik az iskolákban, és a gyerekek találkoznak vele. Az iskolánk rádiócsatornáján minden gyerek felolvas egy igét, tehát mindenképpen kapcsolatba kerül az igével, és biztos, hogy az épülésükre szolgál.

Szerintem egy pedagógusnak az a szuperereje, ha hiteles tud lenni. Én mindenképpen azt vallom, hogy ha valaki példakép tud lenni, és hitelesen tudja azt közvetíteni, amit csinál, akkor biztos, hogy megérinti a gyerekeket, és ezáltal lehet őket szerintem motiválni és bármit elérni.”

 

Kérjük, támogassa 2024-ben is az szja 1+1%-kal a Magyarországi Evangélikus Egyházat és az evangélikus szeretetotthonok, nevelési-oktatási intézmények vagy gyülekezetek munkáját!