Adományokat gyűjtenek a tanyavilágban szolgáló Filadelfia gyülekezetnek

Adományokat gyűjtenek a tanyavilágban szolgáló Filadelfia gyülekezetnek

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Kovász Közösség
Budapest – Nyírtelek – Nyírszőlős – Az Filadelfia Evangélikus Egyházközség a nyírségi tanyavilágban 60 kistelepülést lát el, Nyírtelek-Nyírszőlős központtal. Hosszú évek óta tanyagondnoki feladatot vállalnak, támogató szolgálatot tartanak fenn és létrehozták a Biztos Kezdet Gyerekházat. A térségben az ellátottak közül azonban most sokan lettek betegek a koronavírus miatt, ezért a budapesti Kovász Közösség kezdeményezésére adventi adománygyűjtést szerveznek számukra és segítőik számára.

„A támogatásodat kérjük advent alkalmából a koronavírus által duplán sújtott nyírségi kistelepüléseken élők megsegítésére. Gyűjtésünket a nagy bajban helytálló Filadelfia Evangélikus Egyházközség szociális missziója számára ajánljuk fel” – írták a Kovász Közösség Facebook oldalán.

Az Filadelfia Evangélikus Egyházközség tanyagondnoki feladata, támogató szolgálata és Biztos Kezdet Gyerekháza fontos szolgálatot lát el a térségben. Mivel a koronavírus fertőzöttek miatt a nyíregyházi kórház megtelt, a Filadelfia ellátottjai közül pedig sokan lettek fertőzöttek, ezért ők csak az otthonaikban gyógyulhatnak. A térségben a Filadelfia nyújt segítséget számukra tárgyi adományokkal és személyszállítással. A tanyasi evangélikus és nem evangélikus néniknek gyakran az egyetlen kapcsolatot ők jelentik a külvilággal. Most viszont egyben veszélyforrások is: ha nem tudnak fertőtleníteni, maguk a segítők válhatnak a járvány terjesztőivé.

Az adventi adománygyűjtés során ózongenerátorra, infra lázmérőkre, oxymeterre, kézfertőtlenítő adagolóra, kézfertőtlenítő gélre és fertőtlenítő tisztítókendőre lenne szükség, amivel meg tudnák oldani az utasteret és az eszközeik fertőtlenítését, és az ellátottak állapotromlásának monitorozását, hogy tudják, mikor életmentő az oxigénes támogatás. A gyülekezet lelkészének felesége daganatos beteg, kemoterápiára jár, ezért is van nagy szükség a fokozott elővigyázatosságra.

A gyülekezet számlaszáma: Filadelfia Evangélikus Egyházközség, bankszámlaszám: 11744003-20951276. Kérjük, a közleménybe írják be: Filadelfia 2020.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!