Adorjáni Dezső Zoltán: osztozzunk önzetlenül embertársaink sorsában!

Adorjáni Dezső Zoltán: osztozzunk önzetlenül embertársaink sorsában!

Share this content.

Forrás: szekelyhon.ro
Kolozsvár – Ebben a mai kritikus helyzetben jellemezzen bennünket feltétlenül egy kettős szemlélet, egy kettős rálátás a valóságra – írja Adorjáni Dezső Zoltán, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke.

„Egyrészt, figyeljük és éljük keresztény felelősséggel mindazt, ami a horizontális síkon a történelemben jelenvalóság, az ittlét világában történik és megnyilatkozik. Osztozzunk önzetlenül embertársaink sorsában, társadalmunk, világunk kérdéseiben, tevékenyen felvállalva ennek minden gondját, baját, törekvését, felvállalva segítően ezt a mostani próbatételt is.

Másrészt, legyen életünknek egy másik, egy sokkal tágasabb horizontja is. Legyen rálátásunk létünknek erre a másik, függőleges dimenziójára, merjünk minden körülmények közt Istenre tekinteni. Felfele nézni legyen bátorságunk. Legyen bátorságunk ráhagyatkozni és benne bízni.

Ez az ígéret pedig az életnek az ígérete, ez ad ma is erőt nekünk ebben a különleges helyzetben, ebben a megpróbáltatásban” – olvasható az evangélikus-lutheránus egyház püspökének buzdításában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!