Advent Maglódon – Koszorút készítettek, és házassági évfordulókat ünnepeltek

Advent Maglódon – Koszorút készítettek, és házassági évfordulókat ünnepeltek

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Maglódi Evangélikus Egyházközség, fotó: Lukács Máté, Gerencsérné Fabók Renáta
Maglód – A Maglódi Evangélikus Egyházközségben december 1-jén, a szombati munkanap délutánján tartották meg a gyermek-szeretetvendégséget. Másnap pedig az első adventi ünnepi istentiszteleten házasságkötésük jubileumát ünneplő házaspárokat áldottak meg.

„Téged kér szívünk, Jézus, jöjj!” – hangzott az ének, ima és ige a több mint ötven gyermek részvételével megtartott alkalmon december 1-jén Maglódon. A másodikos maglódi hittanosok Ézsau és Jákób kibékülésének bibliai történetét jelenítették meg Szeberényi Lászlóné hitoktató betanításában. Ezt az Állatok karácsonya című bábjelenet követte, melyet a nagytarcsai evangélikus Szivárvány Óvoda óvónői mutattak be Fodorné Pecznyik Zsuzsával, Maglódon élő intézményvezetőjükkel az élen. Az uzsonnához a kuglófot a maglódi Merczel pékség ajánlotta fel. Ezután pedig készültek a szebbnél szebb és ötletesebbnél ötletesebb adventi koszorúk, hogy a családokban is hirdessék egyre növekvő fényükkel Jézus eljövetelét. 

Advent első vasárnapján házassági évfordulós istentiszteletet tartottak. A házasságkötése jubileumát ünneplő tizenkét megjelent házaspár nevében Fabók János és Berta Zsuzsanna újították meg házassági fogadalmukat.

Az asszonykórus előadásában csendült fel a „Fogjad kezem” kezdetű esküvői ének. Elhangzott Gürtler Magda házassági évfordulóra írt verse. A Maglódi Evangélikus Egyházközségért Alapítvány ajándékaként Dobosné Sziráki Erika presbiter a férjeknek egy szál rózsát, Milyán Mihály presbiter a feleségeknek egy kis doboz édességet adott át. A házaspárok ezt követően egymást ajándékozták meg ezekkel. 

Ötvenöt házasságban megélt év után is fontos a hálaadás egymásért: „Jézusom, e szent órában köszönöm neked házastársamat. Köszönöm minden munkáját, könnyét, mosolyát. Köszönöm neked minden értem hozott áldozatát. Köszönöm neked az időt, melyet együtt töltöttünk. Köszönöm a gondokat, amelyet egymással megosztottunk. Köszönöm neked, hogy ő az enyém és én az övé lehetek. Köszönöm, hogy nem veszítettem el szeretetét. Mindezt köszönöm, és eskümet megújítom.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!