Adventi gyertyagyújtás a székesfehérvári színházban

Adventi gyertyagyújtás a székesfehérvári színházban

Share this content.

Forrás: szekesfehervar.hu, szöveg: Gáspár Péter, fotó: Molnár Artúr
Székesfehérvár – A Vörösmarty Színházban már hetedik alkalommal állítottak adventi koszorút, amelynek első gyertyáját az Újszövetség-maraton kezdete előtti estén gyújtották meg a színház aulájában. Az eseményen Szikora János színházigazgató mellett részt vett Spányi Antal katolikus püspök, Bencze András evangélikus lelkész, Cser-Palkovics András polgármester és Berze János, a Székesfehérvári Református Egyházközség elnök-lelkésze is.

Az idei évben Az ember tragédiája premierjének első szünetében került sor a közös adventi gyertyagyújtásra a Vörösmarty Színházban. Szombaton a kora esti órákban Spányi Antal megyés püspök, Bencze András evangélikus lelkész, Berze János, a Székesfehérvári Református Egyházközség elnök-lelkésze, Cser-Palkovics András polgármester és Szikora János színházigazgató közösen gyújtotta meg a teátrum előcsarnokában elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját.

A bensőséges esemény az Újszövetség-maraton közeledtét is jelzi, a felolvasás vasárnap reggel 9 órakor kezdődik a színházban. Az Újszövetség-maratonnál az idei évben újdonság, hogy nem a teljes Újszövetséget olvassák fel, hanem Máté, Márk, Lukács és János evangéliumából, Az apostolok cselekedeteiből, valamint a Korinthusiakhoz írt első levélből olvasnak fel a résztvevők.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: undefined -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!