Adventi muzsika és imádság Kölcsén

Adventi muzsika és imádság Kölcsén

Share this content.

Szöveg: Tóth Attila
Kölcse – Zenés istentisztelettel nyitotta meg az adventi várakozás és bűnbánat idejét a Kölcsei Evangélikus Egyházközség. A falu közössége együtt volt éneklésben, igahallgatásban, a felcsendülő korálok lélekemelő hallgatásában.

Advent első vasárnapján, a Pap Túrján lévő kis evangélikus templomban zenés istentisztelet volt. Az igére vágyók és a zenét szerető emberek közössége együtt várta az ige és kórusműveken keresztül megszólító evangéliumot Krisztus születéséről.

Az istentiszteleten Tóth Attila lelkész arról a mennyei Királyról szólt, aki úgy jön le hozzánk, mint sötétségbe a világosság. Felragyog ott az emberek szívébe, életébe is a világosság, ahol megjelenik az Úr dicsősége.

Az igehirdetés után Tamás Gábor zongorajátéka csendült fel. A zenés istentiszteletet a fehérgyarmati Erkel Ferenc vegyeskar szolgálata fejezte be. Az énekkar már korábban többször szolgált a gyülekezetben a missziói Mosoly-napokon, Bach-esten, adventi alkalmakon.

Az Isten a hirdetett igén és a zene lágy dallamán keresztül megérintette a gyülekezet minden tagját. Együtt énekelt a kis közösség a kórussal, együtt dicsőítettük a megszületett, értünk földre szállt Krisztust. Az adventi gyertya fényében együtt kértük imádságban a visszatérő Urat, hogy ajándékozzon meg bennünket adventi csenddel és békével.

Címkék: Kölcse - advent -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!