Adventi Út Cserkészekkel

Adventi Út Cserkészekkel

Share this content.

Forrás: Magyar Cserkészszövetség
Pécs – Budapest – „Az AÚCS – Adventi Út Cserkészekkel elnevezésű, a közösségi média felületein megvalósuló projekt 2015-ben jött létre. Advent időszakában mindennap egy lelki tartalmakkal teli posztot közlünk, hogy ezzel segítsük mi, cserkészek a lelki felkészülést karácsonyra. Kezdeményezésünk Magyarországról, Pécsről indult el” – írták a Magyar Cserkészszövetség adventi tájékoztató levelében.

„A legnagyobb közösségi videómegosztón, a YouTube-on keresztül a Facebookon tesszük közzé azokat a videókat, melyekben alkalmanként egy-egy cserkész olvassa fel az aznapi evangéliumot  írták továbbá A célunk az, hogy az ország több területéről és a határon túlról is szerepeljenek felolvasók. Ezzel egyfajta kapcsolódási pontot nyithatunk a különböző országok magyar közösségei és azok cserkészei között, továbbá napi magyar nyelvi impulzus is éri az oldal követőit. Projektünk a Magyar Cserkészszövetség elnökségének támogatásával működik.

A római katolikus igenaptárt vettük alapul az igehelyek kiválasztásakor, annak ráhangoló jellegű felépítése miatt. Ettől függetlenül kezdeményezésünk ökumenikus. A napi bibliai részeket elküldjük az egyes felolvasóknak, akik választhatnak, mely felekezet Bibliájából és mely fordításból kívánják felolvasni az igeszakaszt.”

A kapcsolódó Facebook oldal elérhető a következő linken: https://www.facebook.com/adventiut/

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!