Adventi üzenet: „Várakozás arra, Aki van”

Adventi üzenet: „Várakozás arra, Aki van”

Share this content.

Szöveg: Pongrácz Máté, fotó: Jeremy Yap / Unsplash, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
Advent 2017 – Az idei évben a 2018-ban Bükön megrendezésre kerülő 12. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó presbitériumát kértük fel, hogy az adventi elcsendesedéshez írjanak imádságokat. Alábbiakban Pongrácz Máté, a Szélrózsa találkozó vezető lelkészének imádságát olvashatják.

Drága Jézusom!
Az idei ádventre készülve egy ének kíséri utamat. Nap mint nap elém lép és szól hozzám. Tudom, te küldted, hogy megértselek, hogy mélyebben szívembe zárjalak.

„Jézus életem, erőm, békém.
Jézus társam, örömöm.
Benned bízom, Te vagy az Úr,
már nincs mit félnem, mert bennem élsz,
már nincs mit félnem, mert bennem élsz.”

Köszönöm neked, hogy te vagy életem, hogy minden pillanatban érezhetem védő és emelő karod bátorító jelenlétét, hogy békességre hívsz nap mint nap. Fájón vallom meg, hogy már most félek azoktól a napoktól, amikor elfogy hosszútűrésed és szeretetlenségem büntetéseként nem töltöd be életemet erőddel és békéddel. Kérlek ne engedd el soha kezemet és vezesd gondolataimat, tetteimet, hogy egyre jobban tudjam azt tenni, ami neked tetsző.

Köszönöm neked, hogy te társként, partnerként, néha talán még barátként is tekintesz rám és nem lekezelően vagy kioktatóan fordulsz felém. Olyan jó megélni, amikor ilyen közel érezhetlek magamhoz, de meg kell valljam, sokszor érzem, visszaélek bizalmaddal. Többször észreveszem, hogy nem adom meg a kellő tiszteletet, nem vagyok elég alázatos, nem vagyok méltó arra, hogy téged szolgáljalak. Bocsásd meg emberi gyarlóságaimat és kérlek formálj olyanná, aki tudja és érti mit jelen a te gyermekednek lenni.

Köszönöm neked, hogy bizalommal fordulhatok hozzád életem minden pillanatában. Olyan hálás vagyok azért, hogy eléd vihetem minden érzésemet, minden örömömet, minden félelmemet, minden hibámat, minden szégyenemet. Köszönöm neked, hogy előtted nem kell alakoskodnom, szerepet játszanom, hanem olyan lehetek, amilyennek te megteremtettél. Kérlek segíts abban, hogy az ó ember helyett minél inkább új ember lehessek.

Végül köszönöm neked drága Úr Jézus, hogy kopott, koszos, bűnnel terhelt szívembe beköltöztél. Ésszel felfoghatatlan és érthetetlen, hogy az Isten fia személyes kapcsolatba lép velem, bűnös emberrel. Érteni nem értem, élni viszont élem. És örökké hálás vagyok azért, hogy itt vagy, bennem élsz és formálsz, újítasz, sokszor intesz és elhallgatsz, máskor együtt örülsz és ujjongsz. Kérlek a várakozás csendjében is maradj velem és ha lehet, ne csak az én, de szeretteim, családom, barátaim, testvéreim szívébe is érkezz meg azzal az erővel és békességgel, amellyel hozzám érkeztél. Hogy ők is átélhessék akár az idei ádventben az inkarnáció csodáját.

Ámen

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!