Ahol a plébános fogta a lapátot – Reformáció500 Magyarbánhegyesen

Ahol a plébános fogta a lapátot – Reformáció500 Magyarbánhegyesen

Share this content.

Szöveg és fotó: László Jenő Csaba
Magyarbánhegyes – Hosszú évek óta nem voltak annyian Magyarbánhegyes kicsiny, torony nélküli evangélikus templomában, mint 2017. október 31-én. Az ország egyik legkisebb evangélikus gyülekezetében, a Békés megyei község lutheránus templomában 15 óra 17 perckor kezdődött az ünnepi istentisztelet, amelyen Lászlóné Házi Magdolna evangélikus lelkész meghívására Tóth Márta református kórházlelkész is szolgált a liturgiában.

Az úrvacsorát követően kiszögezték a templom ajtajára a 95 tételt, majd gránittáblát lepleztek le a ritka jubileum emlékére. A megemlékezés zárásaként emlékfát ültettek a templomkertben. Ekkor – látva azt, hogy a két protestáns lelkésznő nehezen boldogul a lapáttal – a vendégként jelen lévő Fabisz Ákos plébános is beállt a fát ültető szolgatársak közé.

A délutánt záró szeretetvendégségen Farka László magyarbánhegyesi képzőművész a reformáció ötszázadik évfordulójára készült, pályázatra benyújtott munkáját ajándékozta a gyülekezet lelkipásztorának.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!