Ahol tudnak, idén is segítenek a szarvasi ótemplomi angyalok

Ahol tudnak, idén is segítenek a szarvasi ótemplomi angyalok

Share this content.

Forrás: beol.hu
Szarvas – Tavaly tizennyolc alkalommal szervezett ételosztást az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség, melynek eredményeképpen mintegy 18 ezer adag ételt osztottak ki. A nagy sikerű karitatív akció során idén hetedik alkalommal indul útjára az Angyali segítség az Ótemplomból elnevezésű kezdeményezés, mely főként a karácsony utáni, fajsúlyosabb, téli időszakot célozza meg.

Lázár Zsolt esperes elmondta, 2019-ben akciósorozataik legnagyobbikát sikerült megvalósítaniuk, melynek során csak január és április között kilenc osztást szerveztek, alkalmanként 800 adag ételt sikerült hátrányos helyzetűekhez eljuttatni. Emellett januárban bő egy héten keresztül – a hideg időszakra való tekintettel – a szenvedélybetegklubban krízisszállót üzemeltettek. A napi 24 órás lehetőséggel átlagosan 10-12 fő élt, akik vagy az utcáról, vagy fűtetlen helyiségekből költöztek be ideiglenesen. A téli hónapokban folyamatosan érkeztek hozzájuk az élelmiszer- és ruhaadományok is, amelyeket napi rendszerességgel osztottak szét a rászorultak között. Több mint 100 kilogramm felajánlott tartós élelmiszer mellett több száz kilogramm téli ruha talált gazdára.

A kampány egész évben folytatódott, összesen 17 nagyszabású ételosztást tartottak Szarvason, egyet pedig Csabacsűdön, melyek során mintegy
18 ezer adag ételt biztosítottak. A segítségnyújtás mellett célul tűzték ki azt is, hogy felhívják a figyelmet azokra, akik nehéz körülmények között élnek, s rávilágítsanak arra, hogy egy kis odafigyeléssel sokan tehetnek a helyzetük javításáért.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!