Ajándékkészítő alkalmat tartott az Ökumenikus Segélyszervezet

Ajándékkészítő alkalmat tartott az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – Különleges adventi délutánon látott vendégül egy osztálynyi rászoruló gyermeket csepeli központjában az Ökumenikus Segélyszervezet. Az önkéntesek által vezetett programon a nehéz körülmények között élő gyermekek arra kaptak lehetőséget, hogy szüleiknek, testvéreiknek készíthessenek karácsonyi ajándékot.

A kézműveskedés mellett a segélyszervezet adventi programjairól elmaradhatatlan mézeskalácssütés is része volt a programnak, melynek végén pedig a gyermekek maguk is meglepetésajándékot kaptak. A foglalkozásba két népszerű fiatal énekesnő, Cserpes Laura és az idei X-Faktor döntőjében ismertté vált Arany Tímea is bekapcsolódott.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kihangsúlyozta: Az adventi programok, így a mai gyermekfoglalkozás is kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez, melynek célja, hogy az ünnepeken túl, egész évben támogatni tudjuk a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat. Kapaszkodó elnevezésű programján keresztül az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben segíti a rászoruló gyerekeket. Gáncs Kristóf elmondta továbbá, hogy a karitatív szervezet országszerte 11 helyszínen mintegy 2000 gyermeknek nyújt rendszeres, személyre szabott segítséget, évente 500 gyermek számára pedig biztonságos menedéket is teremt átmeneti otthonaiban. A kézzelfogható támogatás (élelmiszer, ruha, tanszer) mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztőprogramokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A fejlesztő- és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas-, illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia vagy éppen kézműves- és pályaorientációs foglalkozás is. Nyaranta pedig fejlesztőtáborokat szervez rászoruló gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet.

A rászoruló gyermekek számára szervezett rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. Az ünnepi segélyakciókat és az egész éves, rászorulókért végzett munkát a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!