AJÁNLÓ: A növekedést Isten adja

AJÁNLÓ: A növekedést Isten adja

Share this content.

Szöveg: Galambos Ádám. Fotó: Balázs Attila
„A gyülekezet ifjúsága készített egy Érted?! című újságot, amelyet háromezer példányban kinyomtattak, és a város minden házába elvittek. Többek között a tizenhárom tanyabokorba is. Bekopogtak, és egy jókívánság kíséretében átadták ezt a keresztyén alapú családi lapot. A görögszállásiak nagy szeretettel fogadták a lapot, és a fiatalok hozták a hírt: »Lelkész úr! A cigányokban vágyakozás van az evangélium után!«”

A Nyírszőlősi Evangélikus Egyházközség Nyírteleken indított gyülekezetépítő missziót, amely 2000 körül odáig fejlődött, hogy templomépítésbe is belekezdtek. „Megsokszorozódott a gyülekezet létszáma, olyan emberek csatlakoztak hozzánk, akik korábban vagy ateisták voltak, vagy elhagyták a felekezetüket” – fogalmaz Györfi Mihály. A nyírteleki Filadelfia Evangélikus Egyházközség lelkésze arra is kitért, hogy miként kapcsolódik össze a gyülekezetépítés és a szociális segítségnyújtás. Mint mondta, a gyülekezet tagjai látták, hogy másoknak is segítségre, támaszra van szükségük. „2006-ban úgy éreztük, hogy a már önállósodott és megerősödött gyülekezet fel tudja vállalni a Nyírtelek környéki, hátrányos helyzetben élő, nagyobbrészt cigány emberek misszióját.”

A témáról bővebben olvashatnak az Evangélikus Élet 2016. május 29-én megjelenő számában.

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál, a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a Digitalstand oldaláról.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!