AJÁNLÓ: Fedezzük fel a vizsolyi Biblia értékeit!

AJÁNLÓ: Fedezzük fel a vizsolyi Biblia értékeit!

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Kiss Tamás
Az első magyar nyelvű teljes Biblia szülőföldjén, a „református Betlehemben”, azaz Vizsolyban jártunk, hogy a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójához közeledve az Evangélikus Élet olvasói számára (is) közelebb hozzuk az itt kinyomtatott Szentírás történetét. A sorozat első részében a helyi református lelkész, Kovács Zsolt Levente bepillantást engedett a gyülekezet mai életébe is.

„Szeretnénk, hogy az emberek megismerjék, értékeljék és újra felfedezzék a vizsolyi Bibliát. Mekkora csoda, micsoda érték, hogy Isten kijelentést adott a magyar nép életében! Ezért őrizzük, gondozzuk örökségi programokkal, rendezvényekkel, nyelvművelő konferenciákkal; az első teljes magyar bibliafordítás irodalomtörténeti jelentőségét is hangsúlyozva próbáljuk az igehirdetés ügyét előrevinni az egyházközség munkálkodásával. Nagyszerű közéleti személyiségek, tudósok, akadémiai tagok állnak az ügy mellé. Nemrégiben a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Csorba László volt nálunk előadni, hogy minél szakszerűbben és igényesebben tudjuk ezt az örökségünket ápolni és gondozni. Ennek jegyében újult meg tavaly a templomunk, amely Magyarország egyik legértékesebb Árpád-kori építészeti öröksége, az ezeréves magyar keresztyénségnek hű tanúja és szimbóluma.”  

A témáról bővebben olvashatnak az Evangélikus Élet 2016. május 15-én megjelenő számában.

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál, a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a Digitalstand oldaláról.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!