Ajtók nyílnak – Rajzkiállítás Rákoskeresztúron

Ajtók nyílnak – Rajzkiállítás Rákoskeresztúron

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – Krámer György, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója nyitotta meg a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola kiállítását 2018. április 25-én délután a rákoskeresztúri Vigyázó Sándor Művelődési Házban.

A megnyitón az iskola igazgatónője, Erdészné Nagy Éva köszöntötte az egybegyűlteket, majd csengő hangú diákok népdalválogatást adtak elő. Köszöntőjében Krámer György kitért arra, hogy a Podmaniczky-iskola az önkormányzattól átvett intézményként került az evangélikus egyházhoz, és a színvonalas rajzoktatást az egyház úgy örökölte meg, hogy az ebben az intézményben már több évtizedes múltra tekint vissza. Az irodaigazgató szerint ez az örökség kötelezi is az egyházat annak ápolására és fenntartására. Öröm az, hogy évről évre tavasszal egy-egy kiállítás keretében gyönyörködhetünk a szebbnél szebb alkotásokban.

A gyerekek munkái ajtókat nyitogatnak. Megnyitják előttünk saját világukat betekintést engedve érzelmeikben, gondolataikba, de ajtót nyitnak a világra is, amelyben élünk – mondta Krámer György, aki reméli, hogy az evangélikus iskola a rajztudáshoz megadhatja nekik a szellemi és lelki hátteret is.

A Podmaniczky-iskola április 26-án délután gálára készül: a kulturális szemlén a páros osztályok mutatják be tudásukat. Köszöntőt mond Sámel László, a Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség felügyelője, aki az igazgatónővel együtt átadja az idei évi Laborcz-díjakat is.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!