Akadálymentesítési örömünnep Kelenföldön

Akadálymentesítési örömünnep Kelenföldön

Share this content.

Szöveg: Galambos Ádám, fotó: Dömök Viktória / Újbuda, videó: Újbuda Tv
Budapest – A Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség temploma akadálymentesítési munkálatai befejeződtek.

Mint talán tudjuk, évekkel korábban már volt az evangélikus egyháznak gyülekezetei felé egy figyelemfelhívó kampánya azért, hogy gyülekezeti termei, templomai akadálymentesek legyenek. Az újonnan épült templomainknál már a tervezésnél figyelem kerül az akadálymentesítésre, azonban meglévő, régi, műemlék épületeinknél ez mind a mai napig nehézséget jelent. Ezért is különösen nagy öröm, hogy a kelenföldi közösség felismerve a korszerűsítés fontosságát időt, energiát és odaadást fordított a korszerűsítésre, melynek segítségével idősek és mozgáskorlátozottak mostantól kényelmesen és megfelelő feltételek szerint tudják a templomot látogatni.

A szeptember 21-én fél 11-kor kezdődő istentisztelet után adták át a kelenföldi evangélikus templom új liftjét az akadálymentesítési folyamat záróakkordjaként. Az ünnepi alkalmon Szepesfalvy Ákos felügyelő köszöntötte a vendégeket és a gyülekezetet. A liturgiát Bence Imre a Budai Evangélikus Egyházmegye esperese végezte, ünnepi köszöntőt mondott dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere. Az előkészületekről, munkálatokról dr. Harmati Béla László a gyülekezet másodfelügyelője tájékoztatta a közösséget, majd köszönetet mondott Ittzés Andrásnak a gyülekezet volt felügyelőjének, az ügy zászlóvivőjének, Czirják Ágnes és dr. Szabó Árpád építészeknek, valamint Szepesfalvy Ákos felügyelőnek a rengeteg befektetett időért és önzetlen munkáért.

Közös énekléssel vonult át a gyülekezet a templomkertbe, ahol a lift bejáratánál Bence Imre esperes áldásával, valamint a Himnusz eléneklésével zárult az ünnepség. A végén Gáncs Tamás igazgató lelkész köszönte meg mindenkinek a jelenlétét, majd zárógondolatként elmondta, hogy nem véletlen került a Nyitott Templomok Napja hétvégéjére az átadás, hiszen az új lift is nyitottságot üzen a gyülekezet és a kerület közösségeinek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!