Letették az általános iskolai épületszárny alapkövét az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumban

Letették az általános iskolai épületszárny alapkövét az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumban

Share this content.

Szöveg: Roncz Béla, fotó: Kolarovszki Zoltán, Osgyáni Zoltán
Aszód – Ennek az évnek a szeptemberétől általános iskolai tagintézménnyel bővült középiskolánk. Két osztályban, ötven elsős kezdte meg tanulmányait. Ahhoz, hogy a következő tanévben két újabb osztályt indíthassunk, szükség van egy általános iskolai épületszárny építésére – írta dr. Roncz Béla igazgató szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

Ennek az épületszárnynak a terveit Nagy Tamás Ybl-díjas építész készítette el. A létesítendő építmény alapterülete: 1950 négyzetméter. Tíz osztályteremnek, nyolc csoportszobának, egy tornateremnek ad otthon az új létesítmény, összesen mintegy háromszáz diáknak biztosít, kulturált környezetben történő tanítási, tanulási lehetőséget.

A kivitelezés 2016. november 14-én kezdődött, a tervezett átadás időpontja: 2017. június 30-a.

Az alapkőletételi ünnepségre 2016. december 14-én került sor, Mekis Ádám esperes, Lőrincz Csaba gyülekezeti lelkész, Novotny Dániel iskolalelkész szolgálatával.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!