Aliansz-imaestek Kaposváron

Aliansz-imaestek Kaposváron

Share this content.

Szöveg és fotó: Pongrácz Máté
Kaposvár – 2018. január 8. és 13. között kerül megrendezésre Kaposváron a protestáns egyházak év eleji közös találkozása, az úgynevezett Aliansz-imahét. Az idei évben az Isten felé fordulásra és az imádság fontosságára való felhívás kerül a hét középpontjába. Kedden a kaposvári evangélikusok fogadták gyülekezeti házukban a kaposvári keresztyén testvéreket.

Az Aliansz egy együttműködést kezdeményező társulás, mely 129 országban - Magyarországon több mint 150 éve - jelen van. A szövetség a keresztény egység nevében alakult meg. Tagja lehet magánszemély, gyülekezet vagy missziós csoport is. Célja a keresztény felekezetek között partnerségeket építeni. Az imahét lehetőséget nyújt a Krisztussal és követőivel való találkozásra, a hitbeli megerősödésre, az egymás hitéből való építkezésre.

Az imahét kezdő alkalma január 8-án a református imaházban volt, ahol Vigh Bence metodista lelkész szolgált. Az igehirdetésben az együttlét fontosságára, valamint a közös gondolkodásra buzdította a hallgatókat. Kiemelte, hogy Jézus akar a közösségek megteremtője lenni, fontos, hogy engedjük életünket és közösségeinket az ő irányítása alá vonni.

A hét folytatásaként kedden az evangélikus gyülekezeti házban találkozhattak a protestáns keresztyének. Az imaházban Pongrácz Máté evangélikus lelkész kiemelte a találkozások fontosságát, melyek segíthetnek a különféle felekezetek jobb megismerésében. 

Az igehirdetésben Seres Gabriella református lelkipásztor a bűnbánat lehetőségeire, valamint az Isten elé vitt élet fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az imaalkalmak végén közös imádságra kerül sor, melyben minden résztvevő elmondhatja gondolatait a közösségnek és Istennek.

Örömmel számolhatunk be, hogy az estek a hét folyamán folytatódnak, de nem csak a gyülekezetekben, hanem külső helyszíneken is. Így várják a szervezők az érdeklődőket csütörtökön a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház kápolnájába 15.45-től, pénteken pedig Kaposvár város főterére 18 órától. A téren egy gyertyafényes közös imádságra kerül sor a városért, városunk lakóiért és országunkért.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!