Államfőválasztás Szlovákiában – Erkölcsi példaként szolgáló jelöltekre szavaz az evangélikus egyház

Államfőválasztás Szlovákiában – Erkölcsi példaként szolgáló jelöltekre szavaz az evangélikus egyház

Share this content.

Forrás: TASR-HÍR, bumm.sk, fotó: pexels.com
Pozsony – Az államfőválasztáson való részvételre szólítja fel híveit a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház (ECAV) – közölte Eva Bachletová, az ECAV püspöki hivatalának mediális tanácsadója. Az ECAV egy köztársasági elnök-jelöltet sem preferál az államfői tisztségre.

Az ECAV szerint a közös polgári felelősségvállalás és elkötelezettség természetes része a választásokon való részvétel. „Az ECAV-nak sem az elnöksége, sem pedig a püspöki kara nem keresi külön az államfőjelöltekkel való párbeszédek és találkozók lehetőségét” – áll az egyház képviselőinek állásfoglalásában, amelyben kifejtették, tisztelik azokat a jelölteket, akik respektálják a polgárjogokat és a vallásszabadságot.

„Arra törekedjünk, hogy az ország élére olyan emberek kerüljenek, akik a védelmükbe veszik a közigazgatás átláthatóságát, támogatni fogják a polgári társadalmat és a kommunikáció tisztességes formáit, valamint erkölcsi példával fognak elöljárni” – áll a nyilatkozatban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!