Az amerikai evangélikusok is reagáltak Trump bevándorlásellenes intézkedésére

Az amerikai evangélikusok is reagáltak Trump bevándorlásellenes intézkedésére

Share this content.

Forrás: elca.org
Washington – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) elnök-püspöke, Elizabeth Eaton püspöki körlevélben reagált Donald Trump amerikai elnök bevándorlást érintő elnöki rendeletére.

A boldogmondásokra hivatkozva az irgalmasság szerepét hangsúlyozta, és úgy fogalmazott, hogy bár az ország biztonsága fontos szempont, a kiszolgáltatott emberek kizárásával sem ezt a célt nem lehet elérni, sem a keresztény értékeket nem lehet képviselni. Emlékeztetett arra, hogy az amerikai evangélikusok a történelem számos szakaszában tettek bizonyságot a bibliai értékekről azzal, hogy menedéket nyújtottak az üldözötteknek. Ezt a tradíciót pedig folytatni kell. A körlevélben Eaton püspök konkrétan is felsorolja azokat a lehetőségeket, amelyeken keresztül az egyháztagok segíthetnek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!