Erősödtek az amerikai misszionáriusokkal ápolt kapcsolatok

Erősödtek az amerikai misszionáriusokkal ápolt kapcsolatok

Share this content.

Szöveg: Balicza Klára, fotó: Balicza Máté
Budapest – Egyházunk külügyekért felelős püspöke, Fabiny Tamás, valamint az Ökumenikus és Külügyi Osztály munkatársai már régi ismerősökként üdvözölték a Mission of Christ Network (MCN) magyarországi misszionáriusait 2016. november 15-én az Északi Püspöki Hivatalban.

Az amerikai fiatalok egyházi iskoláinkban szolgálnak immár második éve. Az angol oktatásban való részvétel mellett kollégiumi, hitéleti és szabadidős tevékenységek szervezésével is segítik az iskolák munkáját.

Melissa Karges, Audrey Mehl, Samantha Mueller és Jonathan Braun beszámoltak az újabb évkezdés tapasztalatairól. Mindannyian pozitívan élték meg, hogy kapcsolataik sokat erősödtek és idén már sokkal közvetlenebbül részt tudtak venni az őket fogadó közösségek életében, mint tavaly. A nyelvi különbségek néha még mindig falakat állítanak magyarok és külföldiek közé, de mindannyian kitartóan és kreatív módokon igyekeznek ezeket a határokat átlépni.

A Skype segítségével bekapcsolódott a beszélgetésbe Sarah Berta-Somogyi is, aki hosszú évek óta él Győrben, és idén augusztusban csatlakozott az MCN magyarországi csapatához.

Az egyház képviselői megköszönték a missziós partnerek munkáját és reményüket fejezték ki, hogy a program az elkövetkező években is tovább élhet, és hogy a folytonosság az esetleges személyi változások ellenére sem szakad majd meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!