Amerikai önkéntesek látogattak az Északi Püspöki Hivatalba

Amerikai önkéntesek látogattak az Északi Püspöki Hivatalba

Share this content.

Szöveg és fotó: Balicza Máté
Budapest – Az Északi Püspöki Hivatalban 2016. október 26-án dr. Fabiny Tamás püspök látta vendégül az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatal felnőttek a globális misszióban (YAGM) programjának magyarországi önkénteseit.

A korábbi évekhez hasonlóan a mostani találkozás is az iskoláinkban, valamint gyermek- és szociális ellátó intézményeinkben dolgozó fiatalok szolgálatának mélyebb megismerése, nyomon követése jegyében zajlott. A közös éneklés után egyházunk külkapcsolatokért és diakóniai munkaágért egyaránt felelős püspöke rövid áhítatában az elveszett bárány példázata, valamint Sztehlo Gábor szolgálatának bemutatása alapján beszélt Isten személyre szóló, türelmes, minket kereső, örömteli, védelmező és befogadó szeretetéről. Ezután kölcsönös bemutatkozásra került sor, majd az önkéntesek eddigi magyarországi tapasztalataikról számoltak be. A jó hangulatú, kötetlen beszélgetés során egyházunk jelen lévő képviselői a támogatásuk felajánlása mellett örömmel vehették tudomásul, hogy valamennyi amerikai fiatal megfelelő helyen állhatott szolgálatba és sikeresen beilleszkedett. Fabiny Tamás ezt követően rövid tájékoztatást adott a Magyarországi Evangélikus Egyház életéről, szolgálati területeiről, valamint az elmúlt időszak legaktuálisabb feladatairól. Az összejövetelen részt vett az önkéntes csapatot felügyelő Rachel Eskesen lelkésznő, a YAGM-szervezet közép-európai koordinátora, valamint férje, Zachary Courter, aki jelenleg a Budapest fasori angol nyelvű gyülekezetben végez szolgálatot. Egyházunk ökumenikus és külügyi osztályát Balicza Klára, diakóniai osztályát pedig Hajdú Tibor képviselte, aki részletesebben is bemutatta a diakóniai területen folyó munkát.

Az amerikai fiatalok részletes bemutatkozása, szolgálati helyeik leírása, Magyarországon vezetett blogjaik címe angol nyelven a https://www.neiasynod.org/yagm oldalon olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!