Amim van, az elég – Ökumenikus imaalkalom a váci székesegyházban

Amim van, az elég – Ökumenikus imaalkalom a váci székesegyházban

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, szöveg: Bölönyi Gabriella/Váci Egyházmegye
Vác – A váci ökumenikus imahét negyedik helyszíne a katolikus székesegyház volt január 23-án este. Az imaórán a város evangélikus, református, baptista, görög- és római katolikus hívei vettek részt. Jelen volt Csuka Tamás protestáns tábori püspök, Detre János evangélikus lelkész-esperes, Borsi Attila János református lelkész és Varga Lajos váci segédpüspök.

Varga Lajos köszöntötte a híveket Beer Miklós váci megyéspüspök nevében is. Bevezetőjében kiemelte, hogy a találkozó legfontosabb célja az Üdvözítőről, Jézus Krisztusról való megemlékezés, akit minden jelenlévő Megváltójának fogad el.

Ezt követően Csuka Tamás adott hálát az ökumenikus imahétért, és kérte a Gondviselőt, hogy tegye egyértelművé az ige üzenetét a híveknek, adja meg azt a kegyelmet, hogy mindenki félre tudja tenni a problémáit.

Majd elhangzott az újszövetségi olvasmány, egy dicsőítő ének és az evangélium. Az igét Borsi Attila hirdette, aki az „érjétek be azzal, amitek van” gondolat kapcsán beszélt az elégedettségről, a megelégedésről, az „elég” és a „van” szó fogalmáról.

„Nekünk, keresztyén embereknek az életünk a »van«-ról kellene hogy szóljon, arról, amink van. Nézzünk körbe, mennyi mindent kaptunk ajándékba. A legfontosabb, legnagyobb ajándék, amink van, az a szeretet, ami az Isten irgalmában körül vesz bennünket. Mi mindig többet várunk az örökkévaló Istentől, embertársainktól, pedig meg kellene elégednünk kegyelmével” – hangsúlyozta a szónok.

Az igehirdető további gondolatait itt olvashatják el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!