Angyali segítség: A hidegben még nagyobb szükség van a meleg ételre

Angyali segítség: A hidegben még nagyobb szükség van a meleg ételre

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Angyali Segítség az Ótemplomból
Szarvas – Az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség ismét ételosztást szervezett az Angyali Segítség az Ótemplomból sorozat keretében. Ezen a héten a vörös kód van érvényben a szociális intézményekben, ami azt jelenti, hogy még jobban oda kell figyelni a hajléktalanok és nehéz körülmények között élőkre.

Szarvason az evangélikusok megnyitották a krízisszállót, ahova bárki betérhet, hogy a nagy hidegben egy meleg helyet találjon magának. Természetes, hogy ételosztást is tartanak ilyenkor. Ez különösen hangulatos nagy hidegben, de a főzőcsapatnak nagyon komoly erőfeszítéseket kell ilyenor tenni, hiszen közel mínusz 10 fokban kell kb. 6 órát eltölteniük.

Az Angyali Segítség az Ótemplomból Facebook-oldalon a főzés egész menetét bemutatták, lemérték az üstbe kerülő húst, mert fontos, hogy mindenki lássa, milyen jó minőségű alapanyagokkal dolgoznak, és így milyen finom ételeket adnak a rászorulóknak. Az istentiszteletet követően elkezdődött március 4-én is az ételosztás. Hamar elfogyott mind a 800 adag székelykáposzta.

A főzéshez felhasznált recept összetevőit is megtudtuk, így ezt most szintén közreadjuk:

47 kg kockára vágott bőrős sertés apróhús

15 kg sertészsír

4 kg ételízesítő

4 db 15 literes vödörnyi savanyú káposzta

16 kg rizs

12 kg vöröshagyma pucolva

8 fej fokhagyma pucolva

4 csomag babérlevél

40 dkg őrölt bors

1,5 kg édes őrölt paprika

0,5 kg erős őrölt paprika

30 darab csöves paprika

4 csomag köménymag

12 db 0,33 l-es üveges sűrített paradicsomlé

2 kg liszt

2 kg só

 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!