Angyali segítség az Ótemplomból – Sajtótájékoztatót tartottak Szarvason az idei tél evangélikus segítő akcióiról

Angyali segítség az Ótemplomból – Sajtótájékoztatót tartottak Szarvason az idei tél evangélikus segítő akcióiról

Share this content.

Forrás: facebook.com / Angyali Segítség az Ótemplomból
Szarvas – „Véget értek a szarvasi Ótemplomban az Angyali reggelek sorozat alkalmai és a karácsonyi ünnepi istentiszteletek is. Sokan vettek részt alkalmainkon, melynek köszönhetően úgy élhették meg ezt a decemberi időszakot, hogy lelkileg feltöltődve indulhatnak az újévnek – mondták a gyülekezet vezetői a 2017. január másodikán tartott sajtótájékoztatón. – Az elmúlt év hasonló időszakában több mint 4800 adag ételt osztottunk ki, több mint egy tonna ruhát adtunk a rászorulóknak. Ezer szarvasi és Szarvas környéki kapott segítséget ez idő alatt. Az Ótemplom történetének legsikeresebb jótékonysági akcióját folytatni kívánjuk a 2017-es évben is.”

Ezt a telet is túléljük 4. – Az ezzel a címmel induló, vízkereszttől húsvétig tartó akció során a következőket tervezik a szarvasi evangélikusok:

1. Lesznek újra ételosztások. Jelenleg a támogatóik öt nagyszabású ételosztásra elegendő forrást biztosítottak, de a gyülekezet vezetősége szeretné, ha legalább tíz ételosztást tudnának szervezni áprilisig, ezért  az adományokat, felajánlásokat továbbra is várják. A főzések időpontjai: januárban 8., 15., 22. Az ökumenikus imahét alkalmain a szarvasi gyülekezetekkel együtt gyűjtenek a szarvasiak megsegítés céljából. Az Újtemplom a tartós élelmiszereket gyűjti majd ekkor a gyülekezeti házban.

2. Hétköznapokon 30–40 adag ételt adnak a rászorulóknak a klubjukban.

3. Lesz újra ruhagyűjtés és -osztás is, amelyhez ruhaadományokat, felajánlásokat várnak. (A Tessedik u. 24. szám alatt.)

4. Gyűjtik a tartós élelmiszereket is. (A Tessedik u. 24. szám alatt.)

5. Játékok gyűjtése is folyamatban van, szeretnék ezeket kiosztani egy játékbörzén a Vajda 7. aulájában, vagy elviszik majd egy iskolába, óvodába.

6. A  hideg időre való tekintettel szerdától ismét életbe lép a krízisszálló.

7. Várják önkéntesek, segítők jelentkezését, és felajánlásokat is szeretettel elfogadnak.

8. Kontak-telefonszámok, ahol válaszolnak a kérdésekre: 06 66 216 006, vagy 06 20/770-0012. A kezdeményezés Facebook oldala: https://www.facebook.com/angyalireggelekE-mail cím: lazar@szarvas.hu.
 

Hivatkozások: VIDEÓ. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!