Angyalka-termet avattak Középhalmon

Angyalka-termet avattak Középhalmon

Share this content.

Forrás: szarvasihet.hu, szöveg: Szenes János, fotó: Facebook.com/otemplom, szarvasihet.hu
Szarvas – Kegyelemteljes, gyönyörű indián nyár biztosította az ünnepet 2017. október 20-án, a huszonöt esztendős Középhalmi Evangélikus Misszióban.

Délelőtt hagyományosan a missziós csendeshét foglalkozásai zajlottak. Az ebéd előtti órákban a tanúságtevők vallottak arról, hogyan szabadultak meg az alkohol fogságából, majd fényképek és visszaemlékezések formájában idézték fel a közelmúltban elhunyt dr. Sárkány Angyal, azaz Angyalka néni igen gazdag missziós munkásságát.

Közben sorra érkeztek a vendégek, köztük Lázár Zsolt evangélikus esperes, Horváth Z. Olivér ótemplomi, illetve Zahorecz Pál újtemplomi lelkészek, valamint dr. Czinkóczky Mihály, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség felügyelője. Később érkezett Jónás Jánosné, a Békés Megyei Roma Önkormányzat elnöke.

A szép időben a szabadtéren elfogyasztott ebéd után – amely egy Pásztor Mátyás-féle finom bográcsgulyásból és süteményekből állt – istentisztelet kezdődött Szeverényi János missziós lelkész, Lázár Zsolt esperes és lelkésztársaik szolgálatával.

Az istentisztelet idejére zsúfolásig megtelt a Középhalmi Evangélikus Misszió nagyterme.

Az istentisztelet végén a szolgálatot végző lelkészek együttes imájukkal áldották meg az Angyalka néni munkásságát idéző emléktáblát, amely Nóbik Erzsébet rövidített búcsúztatóját és dr. Sárkány Angyal gravírozott arcképét jeleníti meg.

Az emlékezetes ünnepi alkalom végén Szeverényi János missziós kiadványokat és a reformáció ötszázadik évfordulóját megörökítő olvasmányokat – köztük a népszerű Híd magazin „Luther”-számát – ajándékozott a csendeshét valamennyi résztvevőjének és a teremavató alkalom vendégeinek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!