Angyalokat vendégelnek meg – Evangélikus összefogással köszönik meg az egészségügyben dolgozók munkáját

Angyalokat vendégelnek meg – Evangélikus összefogással köszönik meg az egészségügyben dolgozók munkáját

Share this content.

Szöveg: MEE
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében, evangélikus összefogással köszönik meg Budapesten és több nagyvárosban az egészségügyben dolgozók munkáját, a mások iránt tanúsított figyelmet és szeretetet. A 2020. december 26. és 2021. január 2. között tartó kezdeményezéshez pedig most bárki csatlakozhat egy étkezés árával!

 

„A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek – tudtukon kívül – angyalokat vendégeltek meg." (Zsid 13,2)

 

A közel egy éve tartó járványhelyzetben az egészségügyben dolgozók – orvosok, ápolók és munkatársaik – hatalmas fizikai és lelki teher mellett végzik napról napra szeretettel, odaadóan munkájukat. A hospital szónak ezekben a szokatlan időkben, ezen a megszokottól eltérő karácsonyon a kórházon túl is van üzenete: a latin hospitalitas vendégszeretetet jelent.

A Magyarországi Evangélikus Egyház a maga szerény eszközeivel – egy ebéddel és vendégszeretettel – fejezi ki köszönetét az egészségügyben dolgozóknak.

Az Angyalokat vendégelnek meg elnevezésű kezdeményezéshez pedig most bárki csatlakozhat egy étkezés árával: a https://perselypenz.lutheran.hu/angyalok oldalon keresztül csupán néhány kattintással elvégezhető az online bankkártyás támogatás. 

Az összefogás ötlete a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye esperesétől, Zsarnai Krisztiántól származik. Nyíregyházán az ünnepek alatt egy helyi étterem segítségével háromszáz adag meleg ételt és száz bibliaolvasó Útmutatót szállítanak ki a kórház Covid-osztályán dolgozóknak. Az evangélikus egyház elnöksége és dr. Cserháti Péter, a megvalósítandó budapesti Luther Kórház mentora országos szintre emelte: Budapesten és öt nagyvárosban nem csupán a koronavírus ellen küzdőknek köszönik meg a mások iránt tanúsított figyelmet és szeretetet, hanem más osztályok dolgozóinak is.

Az összefogásnak köszönhetően 2020. december 26. és 2021. január 2. között a MHEK Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály (Budapest), a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Infektológiai Osztály (Budapest), az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (Budapest), a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika (Budapest), a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet (Budapest), a Fejér Megyei Szent György Kórház Járványosztály 1. – Infektológia (Székesfehérvár), a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszék Sürgősségi Betegellátó Osztály (Pécs), a Kenézy Gyula Kórház Covid-osztályok (Debrecen), a Petz Aladár Megyei Oktatókórház Covid-osztályok (Győr) és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ JEK Covid ITO (Szeged) munkatársai részesülhetnek a támogatók vendégszeretetében.

Hordozzuk imádságos szeretetben az egészségügyben dolgozókat, mert ahogyan Luther is fogalmazott: „Az orvos a mi Urunk Istenünk foltozóvargája, ő testileg segít; mi, teológusok lelkileg, hogy helyrehozzuk a dolgot, ha megrongálta az ördög."

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök, Prőhle Gergely országos felügyelő

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!