Anyák napi diakónia

Anyák napi diakónia

Share this content.

Szöveg és fotó: Bartha István
Balassagyarmat – Második alkalommal tartottak anyák napi jótékonysági rendezvényt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Elfogadásért Önérvényesítő Egyesülete javára. Először a Reformáció 500 rendezvénysorozat keretében szerveztek koncertet 2017 novemberében a szécsényi evangélikus templomban, majd 2018. május 6-án, anyák napján mindjárt két helyszínen is.

16 órától Szécsényben a Lévárdi Beáta által vezetett Erkel Ferenc Vegyeskar adott elő egy változatos csokrot abból a gazdag repertoárból, amelyből a fennállásának negyvenötödik évfordulójának megünneplésére szervezett nemzetközi kórustalálkozón is énekelnek a Krúdy Gyula Városi Művelődési Központban május 11-én.

18 órától pedig Balassagyarmaton, a Luther-házban a házigazda evangélikus gyülekezet Antal Gusztávné vezette kórusának Istent dicsőítő koncertje adta a program gerincét. Voltak, akik mindkét helyszínen helyt álltak, így Lévárdi Beáta, aki a vezénylés mellett orgonált, valamint a szintén mindkét koncerten fellépő Palánki Éva fuvolatanár által előadott darabokat is kísérte.

A zenés blokkok közt Kőszeghy Attiláné Aranka szavalatait hallgatta figyelemmel mindkét közönség.

Szécsényben Csuka László zongoratanár, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese közreműködött, Balassagyarmaton pedig az alkalom nyitányaként Tiszai Enikő zongorakíséretével Csetneki Hanna fuvolán adta elő Johann Sebastian Bach H-moll szvitjének menüett tételét.

Az egyesület vezetői, Szabó Ilona Ágnes elnök és Fábri Lászlóné alelnök a szolgálatot végzőknek ajándékkal kedveskedtek, a jelenlévőket süteménnyel, üdítővel látták vendégül.

A befolyt pénzadományokat közelgő rendezvényeik, köztük egy rajzpályázat díjazásaira, valamint a beérkezett pályaművekből rendezendő kiállítás megvalósítására fordítják. A szervezőknek, résztvevőknek, adakozóknak egyaránt jó érzés, hogy ha szerényen is, de hozzájárulhatnak nehezebb helyzetben élő embertársaink életkörülményeinek javításához, társadalmi megbecsültségük fontosságának minél szélesebb körben való tudatosításához.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!