Apró tábort tartottak Salgótarjánban

Apró tábort tartottak Salgótarjánban

Share this content.

Szöveg: Horváth-Hegyi Ádám, fotó: Patakfalvi Tamás
Salgótarján – Hosszú idő után újra gyermektábort szerveztek a salgótarjáni evangélikus gyülekezetben. 2020. július 20-24. között minden nap 9-től 16 óráig tartott az alkalom, ahová nemcsak Salgótarjánból, hanem a környékbeli falvakból is érkeztek gyermekek.

A táborban leginkább óvodások és alsósok vettek részt, így méltán viselte a tábor az „apró” nevet. A gyermekhét a gyülekezetet is megmozgatta, hiszen már az előkészületeknél, a gyülekezeti udvar rendezésében, a takarításban és a tábor lebonyolításában is többen segítettek.

Minden nap imádsággal, énekléssel kezdtünk, majd a ráhangoló játék után az igei tanítás következett. A hét témája az „Állatok a Bibliában” volt. A reggeli áhítatot kézműveskedés követte, ahol kreatív módon lett feldolgozva az aznapi történet, melynek elmélyítését a délutáni vetítés is segítette. A „köztes időkben” a táborra készített témaspecifikus füzetet tölthették ki a gyermekek, amelyben minden korosztály talált magának feladatot.

A héten sokat énekeltünk, játszottunk, finomakat ettünk, voltak akadályversenyek, és élveztük a természet adta lehetőségeket is.

Kedden a közelben lévő vadregényes Dolinka erdei játszótérre látogattunk el, csütörtökön pedig kisvasúttal Eresztvénybe vezetett utunk. 

Hálás vagyok Istennek, hogy kicsiny létszámú gyülekezetünkben megvalósulhatott ez a tábor. Sok gyermek most találkozott először az evangéliummal, jó volt hallani, hogy esténként otthonaikban, családi körben örömmel mesélték el az aznapi történetet, majd minden reggel lelkesen, vidáman jöttek újra a táborba. A gyermekek a vasárnapi istentiszteleten a gyülekezetnek bemutatták a kézműves alkotásaikat és elénekelték kedvenc énekeiket.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!