Aradon is közösen ünnepeltek az evangélikusok és reformátusok

Aradon is közösen ünnepeltek az evangélikusok és reformátusok

Share this content.

Forrás: maszol.ro, szöveg: Pataky Lehel Zsolt
Arad – 2018. október 31-én, szerda délelőtt az arad-belvárosi református templomban az evangélikus és református hívek közösen ünnepelték a reformáció emléknapját.

Baracsiné Dávid Zsuzsanna házigazda lelkész köszöntése után Jakab István evangélikus-lutheránus lelkipásztor – akit a gyülekezetében a múlt szombaton iktattak be ünnepélyesen is a hivatalába – hirdetett igét. Jakab István arról beszélt többek között, hogy a szabadságkeresés közben számos szabály, szokás, törvény korlátozza szabadságunkat, de az igazi szabadságot az Úr országába való jutás  jelenti, illetve a tudat, hogy ez bekövetkezik.

A reformáció napját évtizedek óta közösen ünnepli meg Aradon a két gyülekezet. Baracsi Levente szintén belvárosi református lelkipásztor szerint Aradon a két gyülekezet sorsa összefonódott, hiszen a protestantizmus mindig is számbeli kisebbségben volt. 

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!