Arany evangélium zengett a Lélek ünnepén – Pünkösdhétfői csendesnap volt Nyíregyháza–Vargabokorban

Arany evangélium zengett a Lélek ünnepén – Pünkösdhétfői csendesnap volt Nyíregyháza–Vargabokorban

Share this content.

Szöveg és hangfájl: Garai András garainyh.hu, fotó: Nagypálné Adámi Erzsébet, Nagypál Szilárd, videó: Veczán Zoltán.
Nyíregyháza – Az egyház születésnapján, ma is a Szentlélek győz meg Isten szeretetéről, hogy higgyünk a Fiúban, és járjunk az ő világosságában. Az arany evangélium ez örökérvényű üzenetét Adámi László körzeti parókus meghívására, Grendorf Péter, a Budapest-angyalföldi gyülekezet lelkésze és a Magvetés bibliakörük néhány tagja tolmácsolta a tirpákok mai utódainak, az idén tizennegyedik alkalommal megtartott pünkösdhétfői csendesnapon.

Az ünnepre kijelölt igeszakasz: Jn 3,16-21 alapján hangzott a pünkösdi örömhír, amely választ adott a szervezők által a meghívóban előzetesen megfogalmazott kérdésekre:

Hogyan szeretett minket Isten, és miért küldte el egyszülött Fiát? Mit jelent üdvözülni? Hogyan menekülhetek meg az ítélet alól? Hogyan hihetek Jézusban? Mit jelent az Ő nevében hinni? Mégis, miért zárkózik el Jézus világossága elől az ember? Hogyan járhatunk Krisztus világosságában?

A csendesnap hagyományos programjában lelkes éneklések s igehirdetések, személyes bizonyságtételek és beszélgetések, közösen elfogyasztott, helyben készített finom ebéd egyaránt helyt talált, és az együttlétet közös úrvacsoravétellel zárta a mintegy százfőnyi, közelről s távolból egybegyűlt, s a nevében az aranynál is drágább kincset hordozó evangélikusság. Az elhangzott szolgálatok meghallgathatóak a tudósító honlapján; itt és az erről készült képek megnézhetőek itt: 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!