Közös istentisztelet a reformáció ünnepén Arnóton

Közös istentisztelet a reformáció ünnepén Arnóton

Share this content.

Forrás: boon.hu, szöveg: -ÉM-
Arnót – Ötszáz éve, hogy Luther Márton elindította harcát a keresztény hit megújításáért, erre emlékezve komolyzenei koncertre hívták az ünneplőket az arnóti evangélikus templomba október végén. A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének zenekara és női kara lépett fel az eseményen.

A koncert előtt a templom kertjébenaz önkormányzat felállította emléktáblát adták át. Az eseményen beszédet mondott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Buday Barnabás evangélikus esperes és dr. Üveges István polgármester.

Október 29-én pedig a református és lutheránus gyülekezet együtt ünnepelt. A szokásoktól eltérően közös istentiszteletet tartottak vasárnap délelőtt az evangélikus templomban. Az ünnepség után nyitották meg az Arnóti evangélikus gyülekezet története című kiállítást, amelyen az elmúlt három évszázad tárgyi emlékeit tekinthették meg az érdeklődők.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!