Ma kezdődik az Ars Sacra Fesztivál – Holnap lesz a Nyitott Templomok Napja

Ma kezdődik az Ars Sacra Fesztivál – Holnap lesz a Nyitott Templomok Napja

Share this content.

Forrás: MTI
Budapest – Ma kezdődik és jövő vasárnapig tart az Ars Sacra fesztivál, amely több mint hatszáz ingyenes zenei, irodalmi, művészeti programmal várja vendégeit szerte az országban és a határon túl is.

Az immár tízedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivált Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nyitja meg ma délután Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A kiemelt programok között szerepel Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész szombat esti szabadtéri koncertje a 
budai Várban, valamint a szintén Kossuth-díjas Snétberger Ferenc vígszínházbeli koncertje a fesztivál zárónapján.

A 60. évforduló alkalmából szeptember 19-én este a Várkert Bazárban In memoriam '56 címmel rendeznek koncertet a forradalom emlékére.

A több száz fővárosi program mellett számos vidéki városban is lesznek kiállítások, koncertek és előadások. 

Az esztergomi Főszékesegyházi Kincstárban például Magyar missziók Afrikában címmel nyílik az afrikai orvosi misszók munkáját bemutató fotókiállítás, vasárnap este pedig Kováts Péter orgonaművész és az Esztergomi Főszékesegyház Kórusa ad hangversenyt a bazilikában.

Kaposváron vasárnap a Szent Margit-templomban Rosta István, a Kaposvári Egyetem professzora tart előadást Prohászka Ottokár püspök művészetszemléletéről, jövő csütörtökön Gryllus Dániel és Lackfi János közös estje lesz hallható Feldaraboljuk a végtelent címmel a Kaposvári Evangélikus Templomban.

Székesfehérváron szombat délután a Nagyboldogasszony-bazilika romkertjében a Primavera Kórus ad szabadtéri koncertet, este ugyanitt fáklyás tárlatvezetést tartanak.

Győrben Szentek nyomában címmel vasárnap tartanak a barokk belváros szakrális műemlékeit bemutató sétát. 

A Szent Márton-év programjai közül a Pannonhalmi Apátsági Múzeumban, illetve a szombathelyi Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárházban megrendezett Szent Márton és Pannónia című kettős kiállítás szerepel a fesztivál programjai között.

A fesztivál teljes programja megtalálható a www.ars-sacra.hu weboldalon. A programok ingyenesek, több rendezvényre azonban előzetesen regisztrálni kell.

Az Ars Sacra fesztivál keretében idén is megrendezik a Nyitott Templomok Napját szerte az országban. Az eseményre 2016. szeptember 17-én kerül sor. A hivatalos oldalról összegyűjtöttük az evangélikus templomok erre a napra tervezett programjait. EZEKET ITT TALÁLJA MEG.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!