Asztali beszélgetés a négy püspökjelölttel

Asztali beszélgetés a négy püspökjelölttel

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség
Orosháza – Mint ismeretes, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, Gáncs Péter 2018. május 24-én a törvény szerinti nyugdíjkorhatárt betöltve nyugalomba vonul. A Déli Egyházkerület közgyűlése a szolgálati hely betöltésére négy püspökjelöltet állított: Aradi György budapest-fasori lelkészt, Kondor Péter esperest, Szeverényi János missziói lelkészt és Vető István cinkotai lelkészt. Az Orosházi Evangélikus Egyházközség meghívására érkeztek a jelöltek 2018. február 4-én, vasárnap az Asztali beszélgetésekre.

Ördög Endre házigazda orosházi lelkész moderálta az alkalmat. Az előre megküldött kérdéseket minden jelöltnek három perce volt megválaszolni. Minden körben más és más jelölt kezdte a válaszadást. Ezt követően fórummá alakult az est, ahol mindenki szabadon kérdezhetett.

Ez az este mindenkinek segített, hogy még jobban megismerjék a presbiterek, lelkészek és gyülekezeti tagok a jelölteket. Nem csak a gondolataikat fogalmazták meg a jelenlévők számára, de az eddigi életüket is és szolgálatukat is megismerhették az érdeklődők.

Isten áldását kérték imádságban a jelöltek életére és az egyház jövőjére egyaránt. 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!