Asztaliteniszben jeleskedtek a Székács-iskola tanulói

Asztaliteniszben jeleskedtek a Székács-iskola tanulói

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu. Szöveg: Bojtor Zalán
Orosháza – Hat diákkal vett részt a Székács József Evangélikus Iskola múlt héten Békés megyét képviselve az asztalitenisz diákolimpia országos döntőjében. A komoly megmérettetésen egy harmadik, egy hatodik és két nyolcadik helyezéssel zártak.

A versenyzők közül az iskola 4.b osztályának tanulója, Szőke Panna Boróka a hatodik helyen végzett az I. és II. korcsoportosok versenyén az igazolt versenyzők kategóriájában. Szintén az igazolt versenyzők közt indult a 9/6 osztály két tanulója, Varga Bernadett és Farkas Dávid. Mindketten a nyolcadik helyen végeztek az V. és VI. korcsoportok küzdelmei során.

Itt azonban még nem volt vége a versenynek, hiszen a Székács-iskola tanulói a csapatversenyben is érdekeltek voltak. Az egyéniben is szép helyezést elérő Szőke Panna Boróka a 3. a osztályos Bényei Nellivel és Gálik Boglárkával kiegészülve a dobogóra is felállhatott. Az I. és II. korcsoportosok csapatversenye során Csáki Rita edző tanítványai az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

„A Székács József Evangélikus Iskolában az első és második osztályos tanulók heti két órában ismerkednek a sportággal és ez sokuk kedvét meghozza a játékhoz, hiszen a tanítási órákon kívül is többen járnak edzésekre” – derült ki az iskola közleményéből. Mint írták, ennek a munkának az eredménye már látszik, hiszen épp harmadik és negyedik osztályos tanulóik végeztek a csapatverseny során a harmadik helyen, akik korábban már az iskolai keretek között tanultak meg asztaliteniszezni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!