Átadták a játszóteret a soltvadkerti oviban

Átadták a játszóteret a soltvadkerti oviban

Share this content.

Szöveg és fotó: Facebook.com / Birofoto
Soltvadkert – A hétvégén Font Sándor országgyűlési képviselő, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelője, Lehoczki Ferenc, Soltvadkert város polgármestere és Lakatosné Hachbold Éva, az Evangélikus Egyházi Óvoda vezetője a nemzeti színű szalag átvágásával ünnepélyesen átadta a játszóteret a gyermekeknek, akik azt örömmel vették birtokba. Lakatosné Hachbold Éva óvodavezetővel beszélgetett a Birofoto.

– 2018 a 29. óvodai tanév itt, az Evangélikus Egyházi Óvodában. Miként alakul az élet nálatok?
– A fordulat évében, 1990-ben Káposzta Lajos esperes alapította az óvodát. Akkor egy régebbi épületben kezdődött az óvodai nevelő munka, 2014-ben aztán egy, a 21. század egyik legkorszerűbb épületének mondható, skandináv, minimalista stílusú épületkomplexumba költöztünk át.
A régi óvoda hajdan két csoporttal és 57 fővel indult, napjainkban 5 csoportban 100 gyermek jár az intézménybe, amely mind az óvoda, mind a városunk életében is jelentős fejlődésnek tekinthető. Jelenleg Homoki Pál lelkésszel végezzük a nevelő-oktató munkát. Köszönhető ez a keresztyén nevelésnek, a németnyelv-oktatásnak és annak a fajta „másságnak, amelyet ez a szellemiség hozott a városunk életébe. 
– Milyen programokkal készültök az idei tanév során?
– Minden évben igyekszünk színes és szórakoztató, tartalmas családi programokat szervezni, beiktatni az óvodai életbe. Tudjuk, hogy a családok nagy része leterhelt, kevesebb idő jut a gyermekekre. Megpróbálunk olyan hagyományokat teremteni, ahol a szülő és a gyermek együtt lehet (avató ünnepség, Márton-nap, ádventi alkalmak, anyák napja, családi est/óvodabál, illetve a tavaszi kirándulások). Ezek közösségépítő erővel is bírnak, melyre egyre nagyobb igény van manapság.
– Az udvarra érkezve láttam, hogy átalakulás alatt áll az ovi játszótere. Mit lehet tudni erről a fejlesztésről?
– A játszóterünket 10 éve újítottuk fel az európai uniós előírásoknak megfelelően, fajátékokkal. Ezek az eszközök mára elhasználódtak, cseréjük szükségessé vált. A fejlesztést az országos evangélikus egyház, Soltvadkert Város Önkormányzata támogatásával és nagyrészt önerő felhasználásával valósítottuk meg. A játékok alatti terület modern, környezetbarát gumibevonatot kapott, és egy új „mókuskereket is elhelyeztünk az udvaron. A terület rendezése, a talaj-előkészítés, öntözőrendszer telepítése és a kertészet Ba Irén kertépítő vállalkozó munkáját dicséri. A jövő év során további játékok beszerzése is tervben van.

További képek itt találhatók.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!