Átadták a Katalin-napi bál adományait az evangélikus óvodáknak

Átadták a Katalin-napi bál adományait az evangélikus óvodáknak

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – A 2015-ös év Katalin-napi evangélikus bálján összesen 482 ezer forint adomány gyűlt össze. Ezzel az összeggel a bál résztvevői az evangélikus óvodai nevelést támogatták. Az összeg átadására 2016. január 11-én, az Országos Iroda dolgozói számára tartott szokásos, hétfő reggeli áhítaton került sor.

Az alkalmon dr. Orosz Gábor Viktor az Evangélikus Hittudományi Egyetem docense hirdette Isten igéjét az Útmutató mára kijelölt igéje alapján. A 37. Zsoltár 4. verse így szól: Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit! Az igehirdető arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét: nem szabad hagynunk, hogy a körülmények határozzák meg hangulatainkat, belső érzéseinket, hanem inkább arra kellene támaszkodnunk, hogy az Úrtól kapott belső szabadsággal élve és abból töltekezve éljük meg mindennapjainkat.

Krámer György országos irodaigazgató az alkalmon köszönetet mondott a Katalin-napi bál szervezőinek, Trifán Krisztinának és Cselovszkyné dr. Tarr Klárának, majd bejelentette azt is, hogy a 2016-os évben a kötcsei „Kiskert-Mintagazdaság” programot fogják támogatni a szervezendő bál bevételeiből.

Kötsén és környékén tíz-tizenöt hátrányos helyzetű háztartás ökológiai szemléletű kistermelővé válását segítő mintagazdaság kialakításán fáradoznak. A családi-közösségi-szociális készségek fejlesztése a családgondozás, a csoport és közösségfejlesztés tevékenységeivel, valamint a munkaerőpiaci készségfejlesztéssel és háztartásmenedzsment műhelymunkával valósul itt meg. A projekt fontos része a közösségi méhészet kialakítása. Jelenleg mintegy húsz méhcsalád termeli az Arany Manna néven forgalomba kerülő mézet.

Krámer György ezután átadta a 2015-ös adományt az óvodák nevében átvevő Varga Márta nevelési és oktatási osztályvezetőnek. Megtudtuk, hogy összesen 26 óvoda fog részesülni az összegből. (Az országos fenntartású és a gyülekezeti óvodák, valamint a nagyobb intézményi egységben működő óvodák is beletartoznak ebbe a számba.)

„Nem általánosan használatos óvodai felszereléseket fognak kapni az intézmények, hanem a hitbeli nevelést szeretnénk támogatni hitoktatást elősegítő eszközökkel és módszertani felszereléssekkel” – mondta Varga Márta. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!