Átszervezések lesznek az amerikai evangélikusoknál

Átszervezések lesznek az amerikai evangélikusoknál

Share this content.

Forrás: elca.org, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Washington – Több más nyugati egyházhoz hasonlóan az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) is évek óta küzd azzal, hogy a tagok létszáma csökken, a gyülekezetek elöregednek, és nem tudják integrálni a társadalomban élő sokféle embert. Erre a kihívásra igyekszik választ adni a novemberben elfogadott új egyházszervezeti rendszer, amelynek célja, hogy nagyobb összefogásra ösztönözze a tagokat és a szervezeti egységeket, valamint a lehető legjobban aktivizálja a teljes tagságot.

Három prioritást határoztak meg: a fiatalokra, új tagokra és a sokféleségre törekedve befogadó egyházzá válni; hagyományban gyökerező, ugyanakkor korszerű és életerős egyházat működtetni; végül közös célokat és irányokat kitűző, kapcsolatokra épülő egyházként élni.

A Jövő Egyháza elnevezésű egyházszervezet 2021 februárjától áll fel. Három nagy osztályt hoznak létre: Keresztény közösség és vezetés (igazgatója Philip Hirsch); Innováció (igazgatója Mikka McCracken); valamint Szolgálat és igazságosság (igazgatója Rafael Malpica Padilla).

Az átszervezés következtében körülbelül az alkalmazottak öt százalékától válnak meg. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!