Az áhítat fontossága – A Vermes tábor harmadik napján

Az áhítat fontossága – A Vermes tábor harmadik napján

Share this content.

Szöveg és fotó: Babics Csaba
Sopron – Az előző cikkben szó esett a Fertő tónál tartott áhítatról. Ebben Jézus azon figyelmeztetéséből indultunk ki, hogy Isten országa közel van már. A következő reggel Lázárné Tóth Szilvia lelkésznő, líceumi öregdiák áhítata jó folytatása volt ennek, a tíz leprás története kapcsán a résztvevők megismerhették, mi is volt Jézus célja a csodatételekkel.

Felmerülhet a kérdés: miért is szükséges egy matematika–testnevelés táborban áhítatot tartani? Hiszen a nap programja enélkül is teljes volt: délelőtt a soproni sportuszodában újabb sportág, újabb mozgáskultúra került elő, a délután pedig a matematikáé volt: a kisebbek játékos feladványokkal edzhették elméjüket, illetve logikai játékok kerültek terítékre, a nagyobbak pedig egy Königsberg hídjaihoz kapcsolódó problémán át juthattak el játékosan a gráfelmélethez. És a mobiljukra letöltött gráfrajzoló játék űzése közben döbbenhettek rá, hogy mire észbe kaptak, már meg is fertőződtek a matematika e fiatal ágával.

A matematikai ismereteknél talán még fontosabb volt, hogy rájöhettek, hogy az emberi kapcsolatok, ismeretségek vagy olyan gyakorlati alkalmazások, mint a metró állomásai, a Facebook-kapcsolatok és a számítógépes hálózatok kezelése a gráfelmélettel nagyon egyszerűvé válik.

Visszatérve a kérdésre: azt valljuk, és a tábor éppen ezt a szemléletet szeretné beleplántálni a gyermekekbe, hogy a teljes ember élete számára a testmozgás és a tudományok egyaránt fontosak, de lelki élet nélkül még így is torzak lennénk. 

A vacsora utáni korzózást, fagyizást és bevásárlást követően ifjú hőseink hamar aludni tértek, nem csupán a mai mozgás fáradalmainak kipihenése céljából (azért pár órás futball is belefért a programba), de a holnapra a soproni Parkerdőbe tervezett nagy túrához is szükséges erőt gyűjteni!

Címkék: tábor - EPSZTI - Vermes tábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!