HELYSZÍNVÁLTOZÁS! – Az egyházak szerepe a közéletben a rendszerváltástól napjainkig – Kerekasztal beszélgetés

HELYSZÍNVÁLTOZÁS! – Az egyházak szerepe a közéletben a rendszerváltástól napjainkig – Kerekasztal beszélgetés

Share this content.

Forrás: NKE
Budapest – A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézete tisztelettel meghívja Az egyházak szerepe a közéletben a rendszerváltástól napjainkig című előadásra és kerekasztal beszélgetésre.

Időpont: 2020. március 13. péntek, 11 óra

Megváltozott helyszín: Budapest, Üllői út 24, józsefvárosi templom 

Előadó: Carsten Rentzing, a közelmúltban lemondott szászországi evangélikus püspök

A beszélgetés résztvevői: Balog Zoltán református lelkész, korábbi miniszter, Prőhle Gergely, a Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője.

Németország keleti tartományaiban figyelemre méltó folyamatok zajlanak, amelyek az országos politika alakulását is befolyásolhatják. Az egyházak hagyományosan aktív szerepet töltenek be a közéletben, ezért a politikai folyamatok egyházi értelmezése számos érdekes szempontra rávilágíthat. Carsten Rentzing (Berlin, 1967) 2015-től 2019-ig volt a szászországi evangélikusok püspöke, amikor a rendszerváltást követően született írásai és állítólagos szélső-jobboldali szimpátiái miatti támadások nyomán lemondott. A beszélgetés során alkalom nyílik összevetni a német és a magyar tapasztalatokat az egyházak közéleti szerepvállalásával kapcsolatban is.
Magyar-német szinkrontolmácsolást biztosítunk, a rendezvényt büféebéd követi.

Szeretettel várjuk, részvételi szándékát kérjük, jelezze az sti@uni-nke.hu címen.

Csatolt állományok: Meghívó HU (1).docx -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!