Az élet most kikényszeríti, hogy ne tananyagot tuszkoljunk a gyerek fejébe

Az élet most kikényszeríti, hogy ne tananyagot tuszkoljunk a gyerek fejébe

Share this content.

Forrás: infostart.hu, szöveg: Németh Zoltán
Budapest – Másfajta kompetenciák előtérbe kerülését látja a digitális oktatás alkalmazásával a Deák téri Evangélikus Gimnázium igazgatója, Kézdy Edit. Szerinte nem baj, ha emiatt egy konkrét ismeretet nem tudnak ezúttal átadni.

Az oktatás digitális átállása miatt lehetnek olyan részei a tananyagnak, amelyeket nem tudnak most megtanítani, ráadásul nem pár hétről, hanem hónapokról van szó az oktatási folyamatban.

Az átálláskor a tanártársadalom kezdeti hozzáállása tükrözött egyfajta old school pedagógiát. A magyar oktatásban hajlamosak is vagyunk úgy gondolkodni, hogy van egy anyag, amit el kell végezni, mindenáron beletuszkolni a gyerek fejébe, és akkor végeztük el a munkánkat, ha ez sikerült” – világított rá a háttérre az InfoRádió megkeresésére Kézdy Edit, a Deák téri Evangélikus Gimnázium igazgatója.

Hozzátette azonban, az elmúlt években történtek már átalakítási kísérletek, hogy más is lehetne a szemlélet, arra fókuszálva, hogy a gyerekeknél milyen kompetenciákat fejlesztenek, képesek-e adatok feldolgozására, források kezelésére, közös munkára, de ez nagyon sokáig csak „írott malaszt” maradt.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!