Az első hét tapasztalatai – Körkapcsolás a nevelési-oktatási intézmények vezetőivel

Az első hét tapasztalatai – Körkapcsolás a nevelési-oktatási intézmények vezetőivel

Share this content.

Szöveg: Bujdosó Erika, fotó: Magyari Márton
Budapest – A 2020. március 16-tól a járványügyi rendelet miatt életbe lépett tantermen kívüli digitális munkarend bevezetéséről az intézményvezetőktől folyamatosan kértük és kaptuk a tájékoztatást, elsősorban e-mailben, telefonon – tájékoztatott Varga Márta, a nevelési és oktatási osztály vezetője a videó beszélgetések szervezésének szükségességéről.

Már az első néhány nap feszített munkatempójában is érzékelhető volt, hogy megnőtt az igény a személyes kapcsolattartásra. Ezért március 19-ére, péntekre intézményvezetői körkapcsolást szerveztünk, amelyen videós bejelentkezésre, a jelen körülmények közötti legteljesebb, élő kommunikációra nyílt lehetőségünk. 

Most az a legfontosabb, hogy tájékozódjunk az intézmények működéséről, arról, hogy a megváltozott helyzetben hogyan állnak helyt a pedagógusok, kinek és milyen támogatásra, szakmai segítségre van szüksége. Ezek az információk az elkövetkező napok, hetek feladatait is meghatározzák. 

Az intézmények digitális felkészültségének áttekintésére is jó lehetőséget adott a körkapcsolás, az intézményvezetők éles helyzetben mutatták meg, hogy a tavaly megkezdett digitális paradigmaváltás, a normatív támogatás, az ebből megvalósított infrastrukturális fejlesztés, valamint a pedagógus továbbképzések eredményeképpen digitálisan is működőképes a nevelési-oktatási rendszerünk. 

A beszélgetés technikai hátterét az Országos Irodán Serbán Tihamér rendszergazda biztosította. 

A körkapcsolás során készült felvételeket a képgalériában láthatják. 

A beszélgetésekről felvétel is készült, ennek szerkesztett videóját hamarosan közzétesszük. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!