Az EU-csúcs előtt: az egyházak kritizálták a bizottság klímacélját

Az EU-csúcs előtt: az egyházak kritizálták a bizottság klímacélját

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Brüsszel – Berlin – A decemberi EU-csúcsra reflektálva Németország mindkét nagy egyháza kritikával illette az EU-bizottság által javasolt 2030-as klímacélt. „A kilátásba helyezett csökkentés nem elegendő ahhoz, hogy a párizsi klímaszerződést be lehessen tartani" - magyarázta a katolikus főpap, Karl Jüsten és a protestáns prelátus, Martin Dutzmann Berlinben. A kritika szerint a cél sem transzparens, és félrevezető lehet az ipar számára is.

Jüsten és Dutzmann ehelyett az Európai Parlament által javasolt 60 százalékos redukciós célt hangsúlyozták, melyhez az állam- és kormányfőknek kellene csatlakozniuk. A „korona-pandémia nem lehet akadály a teremtésvédelemhez szükséges lépések megtételében”.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!