Az evangélikus Bonnyai Sándor lett az év embere Békés megyében

Az evangélikus Bonnyai Sándor lett az év embere Békés megyében

Share this content.

Forrás: beol.hu
Mezőkovácsháza – Ünnepélyes keretek között adták át a Békés Megyei Hírlap által életre hívott az év sportolója és az év embere szavazás díjait 2019. február 4-én, hétfőn Mezőkovácsházán, a Kalocsa Róza Művelődési Központban. Az év sportolóit 42., az év embereit 12. alkalommal köszöntötte a megyei napilap.

Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője emlékeztetett, ennek az eseménynek komoly hagyományai vannak a megyében, aminek a megszervezését partnerek segítségével minden évben felvállalja a megye napilapja.

„Míg egy sportolónak fontos, hogy a befektetett munka után minél fényesebb érem kerüljön a nyakába, nekünk az a fontos, hogy erről hírt adjunk, s közösen legyünk büszkék ezekre a teljesítményekre, és együtt öregbítsük Békés megye hírnevét. Nagyon fontos a Hírlap számára, hogy bemutassuk azokat az embereket is, akik sokat tesznek környezetükért, az itt élőkért – dolgozzanak bármely területen” – hangsúlyozta a főszerkesztő.

Minden évben más-más település vállalja a házigazda teendőit. A 2018-as kitüntetettek díjátadóját Mezőkovácsháza szervezte meg.

Míg az év sportolóit egy szakmai zsűri választotta ki, az év embereire a Hírlapból kivágott szavazószelvényen és a Beol.hu hírportál Facebook-oldalán lehetett voksolni. A két szavazást a helyezési számokkal egyesítették, azaz, az újságkivágások végeredményének helyezési számához hozzáadták az internetes szavazás eredményének helyezési számát, s akihez a legkisebb érték tartozott, ő lett az év embere Békés megyében.

Az év embere díj harmadik helyezettje dr. Baranyai István békési háziorvos; a második dr. Bánhegyi Róbert János, a Békés Megyei Központi Kórház onkológiai centrumának osztályvezető-helyettes főorvosa; a 2018. évben az olvasók szavazatai alapján az év embere az evangélikus kötődésű Bonnyai Sándor, aki évek óta rendszeresen gyűjt adományokat a kárpátaljai, nehéz sorsú családoknak, gyermekeknek a Karácsonyi Angyalok kezdeményezésével, amelyről az Evangélikus.hu oldalán is többször beszámoltunk.

A díjátadóról szóló teljes cikk itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!