Az Evangélikus digitális oktatás pillanatképei – Sorozat az evangélikus nevelés Youtube-csatornán

Az Evangélikus digitális oktatás pillanatképei – Sorozat az evangélikus nevelés Youtube-csatornán

Share this content.

Forrás: Youtube.com / Evangélikus nevelés
Budapest – Mi történik a digitális oktatás idején az evangélikus iskolákban? – Az Evangélikus nevelés Youtube csatornáján sorozatot indítottak, amely bemutatja a diákok, tanárok és iskolai alkalmazottak életét a járvány idején.

Milyenek az evangélikus középiskolákban a digitális oktatás hétköznapjai? Mi számít ma általánosnak és mi az, ami egyedi, különleges? Az első részben az intézményeinkből küldött fotók segítségével mutatták meg a diákok és a kollégák számára megszokott élet körképét.

Mi történik a digitális oktatás idején a természettudományos tantárgyakkal? Netán elmarad a kísérlet, a tanári magyarázattal segített szemléltetés? Dehogy! Például Osgyáni Zoltán tanár úr az aszódi evangélikus gimnázium fizika előadójában tartja az óráit. Mindet. Magyaráz, bemutatja a kísérletet, kérdez.

Kihívás. Ki a szobából, el a monitor elől, ki a szabadba, el az iskolatársakhoz! Egy digitális oktatással töltött délelőtt után a Sztehlo evangélikus gimnázium előtt találkoztak azok a diákok, akik vállalták a kihívást.

Mi történik a digitális oktatás idején azzal a pedagógussal, aki a lehető legkevesebb eszközzel kívánja elérni tanítási célját? Hogyan készíti fel a 12. évfolyamosokat az érettségire? Azokat a végzősöket, akik nem digitális eszközök arzenáljával tanultak eddig. A sikerhez a klasszikus megoldást lehet választani, ám a megvalósítás embert próbáló. Sokuk képviseletében mutatjuk Babka Lászlóné Ágit, teljesítményéért és az őt támogató szeretetért hálás szívvel.

Milyen feladatai vannak az online oktatás idején ... egy középiskolai portásnak? A Sztehlo-gimnázium új munkatársa különös élményeit osztotta meg a videóban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!