Az evangélikus egyház vette át a gyönki otthont

Az evangélikus egyház vette át a gyönki otthont

Share this content.

Forrás: teol.hu, szöveg: Hanol Erzsébet, fotó: Mártonfai Dénes
Gyönk – Megáldották a gyönki Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálatot. Az év elején került egyházi fenntartásba az intézmény, ahol az eddig megszokott kimagasló szakmaisággal, evangélikus légkörben folytatják a munkát.

A Magyarországi Evangélikus Egyház vette át január elsejétől az eddig a DÁM Önkormányzati Társulás által működtetett Hegyhát Integrált Szociális Intézményt, amely így Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálatként működik tovább. Az idősek otthonát kedden áldották meg a Tolna-baranyai Evangélikus Egyházmegye Lelkészi Munkaközösség találkozójának részeként. Az ünnepi istentiszteleten Gáncs Péter püspök hirdetett igét, majd Lackner Aladár evangélikus lelkész-esperes, a gyönki német nemzetiségi tájház létrehozójának tiszteletére, felesége és családja jelenlétében, fát ültettek az otthon udvarán.

„A szakmai munka megújítása már teljességgel a mi dolgunk” – mondta Gregersen-Labossa György, a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Bizottságának elnöke.

„A lehető legrövidebb időn belül el kell érnünk, hogy az új intézményeinkben a spirituális jelenlét ne magánügy, hanem a közösségi élet szerves, meghatározó része legyen. El kell érnünk, hogy a falak között élő közösségek napról napra átéljék azt a többletet, amelyet az evangélikus diakóniai szolgálat nyújt. Ehhez idő, kemény munka és sok imádság szükséges, de az eddig végzett diakóniai munkánk azt mutatja, hogy az erőfeszítéseink eredményesek, és Isten áldása kíséri őket” – tette hozzá.

Krámer György, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodaigazgatója arról beszélt, hogy az átvett intézmény célkitűzéseit teljes mértékben elfogadva, feladatuknak érzik, hogy lakóik környezetükkel megelégedve, hozzátartozóikkal, gyermekeikkel, barátaikkal a kapcsolatot fenntartva éljenek. Evangélikus légkörben, szeretetben, a megszokott kimagasló szakmaisággal szeretnék folytatni az otthonban lakók gondozását.

Diakóniai szolgálatában a Magyarországi Evangélikus Egyház kiemelt szerepet szán a családoknak, a gyülekezeteknek, a felelősségnek és a szolidaritásnak. Arra törekednek, hogy a munka során jelen legyen a bizalom, a folytonosság és a megújulás. Az evangélikus diakóniai szolgálat eddig több mint negyven, főként idősek és fogyatékkal élők gondozására szakosodott intézményt működtetett az országban, az év elején további intézményeket vett fenntartásába.

Hivatkozások: További cikk: diakonet.hu. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!