Az EVT főtitkára imádságra hív a nairobi támadás áldozataiért

Az EVT főtitkára imádságra hív a nairobi támadás áldozataiért

Share this content.

Forrás: reformatus.hu / Külügyi Iroda, oikoumene.org, fotó: Albin Hillert / WCC
Genf – Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olav Fykse Tveit elítélte a január 15-i kenyai fővárosban történt terrortámadást. Osztozzunk az elvesztett életek felett érzett gyászban, és hordozzuk imádságban a támadás áldozatait és családtagjait!

„Újra mindennapi életüket élő emberek estek erőszakos támadás áldozatává” – nyilatkozta Tveit, miután kedden fegyveresek támadták meg a DusitD2 szállodát is magába foglaló nairobi luxus-épületegyüttest. A terrortámadásban 14 ember vesztette életét. A mentés szerdán is tartott, mivel a terroristák túszokat is ejtettek a szállodában. „Imádkozzunk továbbra is a túszokért, a sebesültekért és azokért a családokért, akik elvesztették szeretteiket, bár a halálos áldozatok pontos száma még nem ismert” – kérte az EVT főtitkára.

Tveit imádságra és a kenyai emberekkel való szolidaritásra hívott szerdai üzenetében: „Kenyát, a számos afrikai békekezdeményezésben részt vevő országot most saját fővárosában érte embertelen terrortámadás. Imádkozunk az áldozatokért, a mentőcsapat tagjaiért, azok családtagjaikért, és keressük Isten irgalmát, szeretetét és kegyelmét hogy általa megerősödve tudjuk folytatni zarándoklatunkat az igazságosságért és békéért.

„Nemcsak az ilyen cselekedetek elítélésében kell egységben lennünk, hanem meg kell erősödnünk az igazságos béke iránti törekvésünkben és azon elhatározásunkban is, hogy nem engedjük, hogy az erőszak elválasszon bennünket egymástól” – tette hozzá a lelkész.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!