Az EVT-nek fontos feladata az üldözött keresztények támogatása

Az EVT-nek fontos feladata az üldözött keresztények támogatása

Share this content.

Forrás: oikoumene.org, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Genf – Az orosz ortodox egyház és az Orosz Egyesület a Vallásszabadságért közös online konferenciáján Peter Prove, az Egyházak Világtanácsának nemzetközi ügyekért felelős tanácsadó bizottságának igazgatója tartott előadást az afrikai keresztények helyzetéről. Statisztikákra hivatkozva elmondta, hogy jelenleg minden negyedik keresztény Afrikában él, 2030-ra ez az arány 40 százalékra emelkedik majd, 2050-ig pedig az afrikai keresztények számának duplázódása várható.

Ezzel a demográfiai növekedéssel párhuzamosan azonban látható az is, hogy a keresztények ellen irányuló erőszakos cselekmények, és a hátrányos megkülönböztetés mértéke is növekszik szerte Afrikában. A menekültek között is nagyobb arányban vannak keresztények, mint amit a keresztényeknek a világ népességében betöltött aránya alapján várnánk. 

Éppen ezért Prove kiemelte, hogy az EVT-nek fontos feladata az üldözött keresztények támogatása, az egyenlő állampolgári jogok melletti kiállás, és a vallásközi szolidaritás elősegítése. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!