Az Írás, ami összeköt – KÉPRIPORT!

Az Írás, ami összeköt – KÉPRIPORT!

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Dr. Zsigmond Barna Pál
Budapest – Az Írás, ami összeköt címmel bibliatörténeti kiállítás nyílt az újpesti Ifjúsági Házban. Id. dr. Blázy Árpád gyógyszerésznek a mintegy hetven kötetből álló, hat évszázad történetét felölelő, különleges bibliagyűjteményéből láthat válogatást az újpesti közönség.

A 2018. március 19-én megnyílt kiállításhoz a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda és a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium diákjai által készített bibliai történetek illusztrációja is kapcsolódik. A kiállítást megnyitotta Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, valamint köszöntőt mondott dr. Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere. A tárlat anyagát ismertette Blázy Árpád evangélikus lelkész, magángyűjtő.

A megnyitó második felében Kulcsár-Székely Attila színművész zenés versszínházi előadását láthatták, amelyet a művész nagy magyar klasszikusok istenes verseiből állított össze.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!