Az ökumenikus imahét keretében több egyház püspökei találkoztak Esztergomban

Az ökumenikus imahét keretében több egyház püspökei találkoztak Esztergomban

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, továbbá Facebook.com / Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület. Fotó: OXY
Esztergom – Az ökumenikus imahét keretében az esztergomi Szent Anna-templomban 2019. január 23-án este közös szolgálatot végzett Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Steinbach József református és Szemerei János evangélikus püspök. Az istentiszteleten jelen volt Romanek Etelka polgármester.

Zsid 13,1-5 alapján Steinbach József arról beszélt, hogy az igazságra törekvés a testvéri szeretetben ölt testet, a ránk bízottak iránti szeretetben mutatkozhat meg.

Kocsis Fülöp Ám 8,4-8 alapján hangsúlyozta: az emberek mérlegelésében Isten szeretete legyen számunkra a mérce.

„A történelem hosszú távon arról szól, hogy Istennek terve van az Ő népével” – fogalmazott Zsolt 145,8-13 alapján tartott prédikációjában Szemerei János, utalva az egyháztörténet során átélt krízisekre.

Mohos Gábor az aggodalmaskodás helyett a bizalom fontosságára hívta fel a hallgatóság figyelmét Mt 6,25-34 alapján. „Ha tudok Jézus iránti bizalomban élni, átalakul az egész életem. Akkor tudok Krisztus igazi követője lenni” – mondta.

Ahogyan arról honlapunkon már beszámoltunk, Esztergomban az imahét első istentiszteletét vasárnap a bazilikában rendezték meg, ahol Révfalviné Budai Julianna református lelkész tartott igehirdetést. Hétfőn a görögkatolikus templomban Kiss-Maly László plébános, kedden az evangélikus templomban Harmai Gábor római katolikus plébános prédikált. Csütörtökön a református templomban Takács Gusztáv görögkatolikus paróchus volt az igehirdető. Pénteken a vízivárosi templomban Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész, szombaton a szentgyörgymezői templomban Ágoston Csaba református lelkész hirdet igét. Az imahét vasárnap a ferences templomban ér véget, ahol Ágostonné Apáti Gabriella református lelkipásztor szolgál.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!