Az ökumenikus imahét zárásaként ételosztást tartottak Szarvason

Az ökumenikus imahét zárásaként ételosztást tartottak Szarvason

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Angyali Segítség az Ótemplomból
Szarvas – Nyolcéves hagyománya van annak, hogy a szarvasi gyülekezetek az ökumenikus imahét perselypénzével hozzájárulnak a városban az Ótemplomi Szeretetszolgálat által szervezett aktuális ételosztáshoz. Így történt az elmúlt hétvégén is, hiszen a zárónap reggelén ismét befűtötte Pásztor Mátyás és csapata a gulyáságyút, hogy a rászorulóknak főzzenek.

2018. január 28-án délelőtt 10 órától családi istentisztelet kezdődött az imaházban, ahol az idén végzős benkás diákok segítettek a felolvasásban. Az istentiszteletet követően elkezdődött az ételosztás. A menü babgulyás volt, szokás szeirnt most is 800 adag meleg étel került kiosztásra. Az alkalom különlegességét az is adta, hogy Rafajné Maca ezzel az ételosztással ünnepelte meg 61. születésnapját. Őt köszöntötték a csapat tagjai egy énekkel is.

Aztán Lázár Zsolt esperes és dr. Czinkoczky Mihály felügyelő következett, majd az étkezés előtti imádságot Zahorecz Pál újtemplomi lelkész mondta el.

Köszönet illeti az ételosztás megszervezéséért ezúttal nemcsak az Ótemplomi Szeretetszolgálatot, a Szarvas Ótemplomi, valamint a Szarvas Újtemplomi Evangélikus Egyházközségeket, hanem a Szarvasi Református Egyházközséget, és a Szarvasi Katolikus Plébániát is, hiszen ők adták össze az ételosztást.

A 800 adag ételt hamar kiosztották a segítők, köztük ott volt az Ótemplomi Szeretetszolgálat Idősek és Szenvedélybetegek Otthonának vezetője és munkatársa is.

Az ételosztáson hirdették az ökumenikus imahét záróalkalmát is, amelyet este 17 órától az ótemplomi gyülekezeti házban tartottak Pentaller Attila igehirdetésével.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!